انواع داروهای خواب آور قوی
قرص خواب آور آلپرازولام:
آلپرازولام یک داروی ضد اضطراب از خانواده بنزودیازپین ها می باشد که برای درمان اختلال اضطراب، اختلالات پانیک و درمان بی خوابی به کار می رود. افرادی که برای نخستین بار از قرص های ضد افسردگی مانند آلپرازولام یا حتی به عنوان یک آرام بخش استفاده می کنند ممکن است به مشکلی بر نخوردند اما این مصرف کم کم به یک اعتیاد تبدیل شده و تا جایی پیش می رود که مصرف آن به صورت هر شب یک قرص در می آید.
عوارض مصرف:
هر دارو به موازات اثر درمانی مطلوب ممکن است باعث بروز عوارض ناخواسته نیز بشود ، اگرچه همه این عوارض در یک فرد دیده نمی شود. در صورت بروز مزاحمت هر یک از عوارض زیر با پزشک مشورت نمایید: خواب آلودگی شدید ، حساسیت به نور و صدا ، ضعف و خستگی ، گیجی ، کج خلقی و خشکی دهان ، تغییر در اشتها ، تغییر در وزن بدن.
قرص خواب آور اگزازپام :
داروی اگزازپام جز ترکیبات ضد اضطراب و آرام بخش می باشد. از موارد استفاده اگزازپام می توان به اضطراب ، تنش و محرومیت از الکل اشاره کرد ، لازم به ذکر است که اگزازپام اعتیاد آور است و می تواند وابستگی ایجاد کند.
پیشنهاد میشود این مطلب را هم مطالعه کنید: روش ترک اعتیاد با متادون چگونه است ؟
عوارض مصرف :
خواب آلودگی روز بعد از مصرف ، گیجی و عدم تعادل ، فراموشی ، وابستگی ، تحریک پذیری غیر عادی و در برخی موارد سر درد ، سرگیجه ، افت فشار خون ، افزایش ترشحات بزاق ، درد ناحیه شکم ، اختلال خونی و یرقان از عوارض جانبی دارو است .
قرص خواب آور دیازپام :
دیازپام داروی مسکن و خواب آور است که برای تسکین اضطراب ، اختلالات خواب و اختلالات هراس تجویز می شود. این دارو همچنین به عنوان ضد تشنج و شل کننده ماهیچه اسکلتی ، درمان انقباض عضلانی و تشنج نیز استفاده می شود.
عوارض مصرف :
افت قوای ذهنی ، خواب آلودگی ، تکلم نامفهوم ، ضربان قلب کند ، تنگی نفس ، عدم تعادل ، بثورات جلدی ، گلودرد ، تب و لرز ، کبودی یا خونریزی غیرعادی ، زخم های دهانی ، زردی پوست یا چشمان ، از دست رفتن حافظه ، بی خوابی ، اضطراب یا تحریک پذیری.
قرص خواب آور زولیپدم :
زولپیدم داروی خوابآور غیر بنزودیازپین قوی است که به دلیل عوارضی همچون توهم ، هذیان و سرخوشی کمتر تجویزمی شود اما در کاهش اضطراب و بی خوابی بسیار موثر است. به طور کلی عوارض جانبی آن کمتر از بنزودیازپینهایی مانند دیازپام و آلپرازولام است اثرات آن در دوزهای بالا مانند مصرف الکل است و ممکن است حالتهای جنون آمیز و مستی به فرد دست دهد.
زولپیدم برای کنترل کوتاه مدت بیخوابی ، به طور معمول دو تا شش هفته در کمترین دوز ممکن تجویز میشود. این دارو هم بر کاهش زمان بخواب رفتن و هم بر بهبود طول زمان خواب تاثیرگذار است. همچنین به صورت موقت اختلال شدید حافظه را به همراه دارد. زولپیدم همچنین یک آرام بخش متوسط و در دوزهای بالاتر برای حملات اضطرابی شدید ، افسردگی ، دردهای شدید و جنون روانی تجویز میشود.
عوارض مصرف :
تهوع ، استفراغ ، خواب آلودگی ، گیجی ، سردرد و در بعضی موارد سرخوشی میباشد. از جمله عوارض نادر این دارو راه رفتن در خواب است که موارد انگشتشماری از این عارضه گزارش شدهاست. عوارض چشمی دوبینی هم از عوارض جانبی مصرف دارو است ؛ و در بعضی افراد باعث توهم شدید نیز میشود. توهمات اغلب دیداری هستند. زولپیدم در دوزهای بالا دمای بدن را افزایش داده و باعث احساس آشفتگی و خشم میشود در برخی موارد انجام کارهای خطرناک ، هذیان گویی ، لکنت زبان ، افزایش فشارخون و پرخاشگری مشاهده شدهاست.
قرص خواب آور فلورازپام :
این دارو در درمان کوتاه مدت بی خوابی که با علائم اشکال در به خواب رفتن ، بیدار شدن مکرر شبانه و بیداری هنگام صبح مشخص می شود ، به کار می رود.
عوارض مصرف:
خواب آلودگی ، گیجی در روز بعد ، منگی ، عدم تعادل به خصوص در افراد مسن ، فراموشی و وابستگی به دارو ازعوارض جانبی دارو هستند.
قرص خواب آور کلردیازپوکساید :
کلرودیازپوکساید با اثر بر روی ناقل های عصبی منجربه انتقال اثر آرام بخشی در سلول های مغزی می شود. همچنین یک شل کننده عضلانی نیز می باشد. یکی دیگر از موارد کاربرد آن در برطرف کردن علائم ترک الکل است. در افراد معتاد به الکل ، ۳ تا ۸ ساعت پس از آخرین مصرف الکل ، علائم ترک آغاز میشود .
سم زدایی در شرایط ترک الکل همراه با علائمی می باشد که گرفتگی عضلانی یکی از این علائم می باشد که برای تسکین آن ، کلرودیازپوکساید تجویز می گردد. کلردیازپوکساید با مقادیر کم اثرات ضد اضطراب دارد و با افزایش میزان این دارو در بدن اثرات خواب آور از خود نشان می دهد.
عوارض مصرف :
احساس خواب آلودگی ، ضعف یا سبکی سر ، احساس فراموشی و گیجی ، در برخی از افراد تغییر خلق و خو و عصبانیت بیش از حد ، مصرف طولانی مدت این دارو ایجاد وابستگی می کند ، در صورت بروز تب و ضعف ، علائم شبیه به آنفولانزا و بروز زخم های دهانی فورا به پزشک مراجعه نمایید.
قرص خواب آور استازولام :
یک بنزودیازپن است که روی مواد شیمیایی مغز تاثیر می گذارد و دارای خواص آرام بخشی عضلانی ، ضد تشنج ، خواب آور است و برای درمان علائم بی خوابی از جمله مشکل در خواب استفاده می شود. استفاده استازولام معمولا محدود به دوره های درمانی کوتاه مدت ۱ تا ۲ هفته یا کمتر است. اگر بی خوابی شما برای مدت زمان طولانی تری ادامه داشته باشد ، با پزشک خود مشورت کنید تا ببینید آیا به درمان دیگری نیاز دارید یا خیر.
پیشنهاد میشود این مطلب را هم مطالعه کنید: پورنوگرافی ؛ تاثیرات مثبت و منفی فیلم پورن
عوارض مصرف :
عوارض شایع ممکن است شامل: مشکلات حافظه ، سرگیجه ، خواب آلودگی ، خشکی دهان ، ناراحتی معده ، مشکلات بد خوابی ، افکار غیر معمول ، سردرد ، عوارض ممکن است در بزرگسالان مسن بیشتر می باشد.
قرص خواب آور اسزوپیکلون :
اسزوپیکلون یک آرام بخش است که گاهی نیز خواب آور نامیده می شود. این دارو به کمک مواد شیمیایی طبیعی خاصی در مغز باعث خواب می شود. برای درمان بی خوابی و مشکلات خواب استفاده می شود ٬ این دارو برای کمک به خواب رفتن و در خواب ماندن توسط پزشک شما تجویز می شود.
عوارض مصرف :
خواب آلودگی در طول روز ، سرگیجه ، احساس خماری ، مشکلات حافظه یا تمرکز ، اضطراب ، افسردگی ، احساس عصبی ، سردرد ، تهوع ، درد معده ، از دست دادن اشتها ، یبوست ، خشکی دهان ، طعم و مزه غیر معمول و یا ناخوشایند در دهان.
توصیه های لازم در مورد مصرف داروهای خواب آور
:: برچسبها:
بی خوابی ,
,
:: بازدید از این مطلب : 103
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0